Igloohelg i fjällen- Saltoluokta

Bygg din egen Igloo i fjällmiljö, nära gränsen till Laponia!

Kunskaper om snö är viktiga under en vinterfjällvistelse. De kan vara livsnödvändiga då du hamnar i snöoväder på kalfjället. Men framför allt är det spännande och roligt att gräva och bygga i snö! Under tre dygn får du formligen leva i och med snö i Saltoluoktas fjällmiljö, bara ett stenkast från Världsarvet Laponia. Tillsammans med Saltoluokta fjällstation arrangeras vår fjälliglooweekend. Vi lär oss det mesta om igloo, bivackering och snöns fantastiska egenskaper. Vi åker även turskidor och övernattar självklart i våra egna byggnadsverk – vi sover en natt i igloo!

Program:

Dag 1: Ankomst Incheckning. Lunch på fjällstationen   Eftermiddag: kortare ”prova-på” skidtur ikring Saltoluokta. Trerättersmiddag i restaurangen. Kvällen avslutas med en bildvisning om Saltoluokta och information om kommande dagar.

Dag 2: Igloodag! Skidtur till kalfjället (ca 3km) eller alldeles nära fjällstationen (inget krav på skidvana) . Med hjälp av igloosåg och kniv bygger vi vår igloo. Kvällen avslutas med “stjärnhimmelmiddag” och om vi har tur en extra dessert och undehållning av ett norrsken! Natten tillbringas i igloon på renskinn i en varm sovsäck.

Dag 3: Efter en lättare frukost skidar vi ner för backen” tillbaka till fjällstationen. Brunch och vedeldad bastu på fjällstationen. Eftermiddag: Topptur på skidor eller snöskor eller en lugn dag på fjällstationen. Skotertransfer tillbaka till Kebnats på sena eftermiddagen. Boka gärna en extra natt på Saltoluoka fjällstation.

Datum: 31 mars – 2 april 2017( samt andra datum på förfrågan).

Pris: 6495 SEK/person

Ingår i turen: Allt boende, del i i dubbelrum på Saltoluokta Fjällstation samt boende i igloo på fjället, helpension på Saltoluokta Fjällstation samt måltider på fjället, skid- och iglooguide, lokal transport: skotertransport Kebnats-Saltoluokta t/r och skidhyra. Övrigt: Gemensam säkerhetsutrustning, iglooutrustning och sovsäck (samt liggunderlag/renskinn).

Bra att veta:Samling: Kebnats kl 10.30 ankomstdagen (bussen från Gällivare anländer denna tid). Avslutning: Kebnats. Bussen mot Gällivare går ifrån Kebnats (andra sidan av sjön Langas ca 4 km med skotertransport) kl.17.10 Skidor finns att hyra på Saltoluokta fjällstation, meddela om du vill hyra skidor i samband med er bokning.

Antal deltagare: (min/max): 2/8 Minimiålder: 16 år.

Övrigt: Programmet kan ändras beroende på de väder och snöförhållanden som råder vid aktuell tidpunkt. Utrustningslista skickas vid bokning. Turen sker på egen risk.

Svårighetsgrad: Normal kondition.

Var uppmärksam på att du behöver en mailbekräftelse från oss på din bokningsförfrågan för att bokningen skall vara giltig!

Vad vill du göra?

Extras:
 Hundspann Snöskovandring