Jokkmokk

Jokkmokk (på lulesamiska Jåhkåmåhkke eller Dálvvadis) ett litet samhälle precis norr om polcirkeln. Kommunen, som till ytan är Sveriges näst största, är hemort till ca 5 200 invånare. Jokkmokk har en stor andel samisk befolkning och här har du/ni bland annat möjlighet att besöka Ajtte, svenskt fjäll och samemuseum och Sámi Duodji (samisk slöjdstiftelse med försäljning av samiskt hantverk).

Jokkmokk har fjällen i väster, men är framför allt en av Sveriges finaste skogskommuner. Här finns bland annat en del av Sveriges största bestånd skyddad gammelskog under odlingsgränsen, i Muddus. Muddus är en del i världsarvsområdet Laponia. Laponia har en intressant kulturhistoria, en levande rennäring och skyddad natur. Att kommunen har så mycket avsatt natur är en fantastisk resurs på många sätt.
Enligt vår egen tideräkningen här i Jokkmokk börjar året första torsdagen i februari då Jokkmokks vintermarknad invigs. Nu börjar ljuset komma åter och dagarna blir längre. Kom och fira med oss. Jokkmokks vintermarknad är verkligen något speciellt!

Eller egentligen: Kom till oss närhelst du vill!