Världens vackraste platser | 5 konkreta exempel

I den här artikeln fokuserar vi på att upplysa dig om några av de platser som vi tycker är vackrast i världen. Vi beskriver även hur du kan bära dig åt för att finansiera din resa, i den avslutande delen av artikeln.

 

De 5 vackraste platserna i världen

  1. Ha Long Bay i Vietnam.
  2. Preidikstolen i Norge.
  3. Paria Canyon i Arizona.
  4. Lervulkaner i Azerbajdzjan.
  5. Lake Nakuru i Kenya.

Nedan pratar vi mer om de vackra platser som precis nämnts i större detalj.

 

1. Ha Long Bay

Ha Long Bay är en vacker bukt som du hittar i norra Vietnam, strax innan gränsen till Kina. Här spelades delar av James Bond-filmen ”Tomorrow never dies” in, och om du beslutar dig för att åka till den kristallklara bukten rekommenderar vi att du hyr en båt.

Att hyra en båt i Ha Long Bay är billigt, och då kan du även passa på att bada när du vill. Det hade du inte kunnat göra om du deltagit på en guidad tur.

 

2. Preidikstolen

Preidikstolen är en drygt 600 meter hög klipp-platå i Lysefjorden, Norge. Det finns dock inga säkerhetsräcken vid klippkanten, så att ta med sina barn på denna utflykt är en riktigt dålig idé. För att ta dig till Preidikstolen måste du vandra cirka 90 minuter från den närmsta parkeringsplatsen.

Notera även att det går att beskåda norrskenet i Norge samt på ett flertal övriga platser.

 

3. Paria Canyon

I Paria Canyon, Arizona, återfinns en sjö vid namn Paria River. Denna sjö är en av de mest vackra platserna i Arizona, och i korthet ser Paria Canyon ut som en miniatyr av turistfällan Grand Canyon. Du måste dock söka tillstånd av en myndighet för att kunna besöka platsen. Men det gör ingenting.

Nästan alla beviljas tillträde såvida de lovar att inte skräpa ner. Paria Canyon ligger cirka 7 mil från Kanab och terrängen är dessutom relativt oförlåtande, så det är en god idé att anlita en guide.

 

4. Lervulkanerna

Lervulkanerna i Azerbajdzjan är ett av världens mest märkliga, men så även vackraste naturfenomen. Mer specifikt återfinns lervulkanerna i Gobustan, drygt sex mil utanför Azerbadjans huvudstad. Lera ska dessutom enligt CNN ha läkande egenskaper, så det är inte ovanligt att besökare väljer att smörja in sig med leran.

Även här rekommenderar vi en guidad tur, för att du ska kunna ta del av den bästa upplevelsen.

 

Läs mer: Att fjällvandra i Sverige är också en rolig aktivitet.

 

5. Lake Nakuru

En rosa flamingo är fin, men tusentals rosa flamingor är än finare. Vid Lake Nakuru i Kenya bor ett massivt antal flamingor, som ibland färgar hela sjön rosa när de kommer i stora flockar. I nationalparken vid Lake Nakuru hittar du även noshörningar, giraffer och vattenbufflar.

För att ta dig till Lake Nakuru på det enklaste sättet tar du en minibuss från Nairobi, och åker den drygt 15 mil långa sträckan till nationalparken. Det finns dessutom många vackra platser att titta på genom bilrutan på väg till Lake Nakuru, så även resan dit blir som ett litet mini-safari bekräftar BBC.

 

Så kan du finansiera din resa

 

1. Privatlån (ränta på cirka 7,5 %)

Ett privatlån har i regel en ränta på mellan 5 och 10 %, och lämpar sig väl för att finansiera en resa. Det är dessutom en bra idé att jämföra låneerbjudanden mot varandra med hjälp av en låneförmedlare. Då de låter kreditorerna tävla om att ge dig den lägsta räntan maximerar du din möjlighet att få ett lån med bra villkor.

 

2. Snabblån (ränta på cirka 25 %)

Ett snabblån har oftast en ränta på mellan 10 och 40 %. Att finansiera en resa med hjälp av ett snabblån är inte en god idé, då de totala lånekostnaderna kan bli omfattande. Men om du exempelvis befinner dig i Kenya och inte har råd att betala för ditt boende, då är ett snabblån rätt väg att gå.

Det är bättre att låna pengar dyrt och snabbt i jämförelse med att hamna i klammeri med rättvisan. En positiv faktor med snabblån är dessutom att man nästan alltid får möjlighet att ta ett snabblån utan inkomst.

Så om du vill ta ett lån utan inkomst är Enklare.se en bra resurs. Där kan du jämföra de räntesatser som gäller, och som brukligt låta kreditorerna tävla om att ge dig det mest fördelaktiga snabblånet.

Lämna en kommentar