Här kan du se norrsken: 6 perfekta förslag i flera länder

I den här artikeln pratar vi mer om var man kan se norrskenet. Vi berättar även i detalj hur vanligt det är att man får se norrskenet samt hur norrskenets kvalitet är, plats för plats.

 

6 länder som är perfekta norrskensresor

 1. Norge: I Tromsö kan man se norrskenet mellan september och april.
 2. Sverige: I svenska Lappland kan man se norrskenet mellan oktober och mars.
 3. Island: I Reykjavik kan se norrskenet mellan september och april.
 4. Kanada: I Yukon är norrskenet synligt mellan augusti och april.
 5. Finland: I finska Lappland kan man se norrskenet mellan september och april.
 6. Grönland: I Illulissat kan man se norrskenet året om, norrskenet är dock klarast mellan september och april.

Nedan pratar vi mer om de områden som precis nämnts i större detalj.

 

1. Upplev norrskenet i Tromsö, Norge

Tromsö är en medelstor ort i norra Norge med cirka 70 000 invånare, och det tar cirka 2,5 timmar att flyga dit från Stockholm. Tromsö är dessutom en av världens bäst lämpade platser för att man ska kunna få se ett fint Norrsken.

Tromsö lämpar sig särskilt väl för norrskensresor då staden är placerad på ett perfekt ställe inom Aurorazonen, vilket medför att norrskenet är särskilt klart. Norrskenet kan skådas mellan september och april, och då Tromsö även har mest barer per capita i Norge finns det även ett aktivt nattliv i staden.

 

2. Upplev norrskenet i svenska Lappland, Sverige

Det är en vacker syn att uppleva norrskenet i Sverige, i synnerhet i norr. I svenska Lappland kan man skåda norrskenet mellan oktober och mars, till och med aningen tidigare eller senare såvida vädret är klart nog.

Luleå trähotell samt ishotellet i Jukkasjärvi är två perfekta platser att besöka i svenska Lappland såvida man vill kunna se ett klart norrsken, helt utan utsläppsdimma eller andra miljömässiga hinder.

 

3. Upplev norrskenet på Island, Reykjavik

Islands huvudstad Reykjavik är en utmärkt turistdestination, där man kan se norrskenet mellan september och april. Utöver att uppleva norrskenet kan du även bada i varma källor och gå på guidade vulkanturer.

Om det främst är norrskenet som lockar ska du i stället välja att lämna Reykjavik en stund, och bege dig till den lilla staden Vik på södra Island. I Vik är himlen nästan alltid klar och isoleringen nästan total, vilket lämpar sig perfekt för alla som vill kunna uppleva norrskenet i lugn och ro.

 

4. Upplev norrskenet i Yukon, Kanada

I Yukon kan man tydligt se solvindar och så även norrskenet, som i regel är synligt mellan augusti och april. De magnetiska störningar som återfinns i Yukon bidrar dessutom till att solvindarna och norrskenet arbetar tillsammans för att skapa en extremt vacker himmel, förtydligar Best Served.

 

5. Upplev norrskenet i finska Lappland, Finland

Precis norr om den arktiska cirkeln, närmare bestämt i Rovaniemi, kan man ta del av norrskenet mellan september och april. Utöver norrskenet kan man även teckna sig för hundturer, gå på skotersafari samt isfiska i hela finska Lappland.

 

6. Upplev norrskenet i Illulissat, Grönland

I Illulissat bor det cirka 5 000 invånare, vilket gör staden till Grönlands tredje största ort. Illulissat är dessutom placerat mitt i Grönlands aurorabälte, vilket medför att norrskenet är särskilt klart. Illulissat har dessutom ett klimat som är nästintill helt fritt från regn och det är även nästan alltid vindstilla, vilket medför att alla tänkbara förutsättningar finns för att man ska kunna ta del av ett vackert norrsken.

I Illulissat kan du se norrskenet nästan året om, men det är mellan september och april som norrskenet är som vackrast.

 

Samla bonus på din norrskensresa

Som KreditMedBonus.se förtydligar kan man med ett kreditkort med bonus, eller så kallade bonuskort, få ta del av kostnadsfria förmåner såvida man betalar sin resa med sitt kreditkort. Utöver bonuspoäng inkluderas nästan alltid även en reseförsäkring med kostnadsfria delförsäkringar, likt:

 

 • Avbokningsskydd
 • Ersättning vid försenat bagage
 • Ersättning vid försenat transportmedel
 • Självrikseliminering för hyrbil
 • Ersättning vid nyckelförlust
 • Ersättning vid förstörd resa
 • Ersättning vid olycksfall eller dödsfall

 

Så fungerar bonussystemet i detalj

En platt bonus på 0,5 % är alltid bruklig, oavsett vilket bonuskort du väljer. Utöver det får du även högre bonus såvida du köper produkter som kan kopplas till utfärdaren. För att exemplifiera detta får du ta del av en bonus på upp till 20 % såvida du har ett kreditkort från Norwegian, och köper flygresor från deras flygbolag.

Du ska dock ha i åtanke att det sällan är en bra idé att låna pengar med ett kreditkort, så att handla med kortet för att få bonus för att efter det betala månadsfakturan tillfullo är alltid den bästa vägen att gå.

Lämna en kommentar